Kvinnor mår dåligt av "fult" hår.

Alla vet att en dålig hårdag kan sänka humöret. Men nu har en stor kartläggning gjorts över hur mycket frisyren påverkar kvinnors välbefinnande. Svaret? En hel del!


Kvinnors hår har stor betydelse för hur de mår. 

En amerikansk telefonenkät där 1031 kvinnor deltog visar nästan hälften av kvinnorna har en dålig dag när frisyren krånglar.
– Hår är en stor grej för kvinnor och när håret inte samarbetar kan det vara traumatiserande, för man måste ändå gå ut ur huset och visa sig offentligt, säger Lisa Lee Freeman, chefredaktör på ShopSmart, tidningen som utförde undersökningen, till USA Today. 

En dryg fjärdedel av de tillfrågade kvinnorna hade gråtit efter en misslyckad klippning, och en tredjedel hade ångrat en förändring av frisyren.

Undersökningen visade också att kvinnor klipper håret i genomsnitt fem gånger om året och hälften av kvinnorna färgar håret regelbundet – 50 procent av dessa gör det hemma, medan den andra halvan färgar på salong.

Kvinnor har också en hel del klagomål när det gäller håret. Några av de vanligaste anledningarna till missnöje är att man tycker att håret är för tunt, har fel färg, är för lockigt eller frissigt, för torrt eller slitet, för tjockt, för rakt eller svårt att styla.
-
Källa: Improveme

Få en vårfin hy.

En lång vinter sätter sina spår. Speciellt på vår stackars hud som får utstå mycket under det kallare halvåret. Men lugn, vi har knepen som får den att stråla igen.

Byt ut kaffet
Det är knappast någon nyhet att kaffe torkar ut. Så för att vara säker på att du gör allt du kan för att få din hy att stråla, även inifrån, byt ut din dagliga kaffekopp mot ett glas juice istället. Då tillför du dessutom kroppen och huden en massa nyttiga vitaminer och mineraler.

Massera bort trötthetstecknen
Under vinterns ruggigt kalla dagar är det lätt hänt att vår hy blir lite extra torr och livlös. Då kan det vara ett ypperligt tillfälle att inleda vårens första dagar med en rejäl ansiktsmassage. En rejäl massage både återfuktar ger din hy ett direkt lyft och en ny glöd.

Träna - Utomhus!
Nu när det börjar bli varmt ute är det hög tid att ta löprundan utomhus istället för på det trötta löpbandet på gymmet. Dels varierar det din träning men din hy har också mycket att vinna på det då du sätter igång blodcirkulationen i hela kroppen rejält.

Sov på det

Under natten är egentligen bästa tiden på dygnet att förse din hy med näring, eftersom det är då din kropp återhämtar sig. Lägg en återfuktande mask en gång i veckan och låt den sitta över natten. Du kommer att vakna som en prinsessa!

Kom i form med Heidi Klum.

Nedan ser du en stor guide till Heidi Klums kost- och träningsprogram.

 

Många kvinnor skulle göra vad som helst för att få supermodellen och trebarnsmamman Heidi Klums slimmade figur.

Men Heidi kan inte skylla på goda gener och snabb ämnesomsättning - istället tränar hon och äter rätt för att hålla sig i form.

- Jag kan inte säga att jag älskar att träna, säger Heidi i en intervju med Woman Day. Men jag gör det för att jag både mår och ser bättre ut. Dessutom blir jag alltid glad och energisk efter ett hårt pass. Det jobbigaste är egentligen att ta sig till träningen.

Som flera andra kändisar följer Heidi fitnessgurun David Kirsch kost- och träningsprogram.


Såhär ser hennes vanor ut:

Fas 1:
Uteslut nästan alla kolhydrater. Det är dags att säga hej då till frukt, mejeriprodukter, bröd, pasta, potatis, ris, alkohol och sötsaker. Ät istället fisk, grönsaker, magert kött och proteindrinkar. Ät var tredje timme, fem gånger om dagen. Fas 1 pågår i två veckor.

Fas 2
Under den andra fasen lättas reglerna en aning. Nu är det okej att äta frukt, yogurt, fullkornsprodukter och vissa fetter. Fortsätt så i två veckor.

Fas 3
Den slutgiltiga fasen som stabiliserar vikten. Öka fett- och kolhydratintaget något. Men se till att inte få i dig mer än 1000 kalorier per dag och ät inte efter klockan 19:00. Från och med nu är träningen viktigast.


Det dagliga träningsprogrammet:

Värm upp ryggmusklerna med att böja dig fram. Stå med raka, något särade ben och böj dig framåt. Se till att ryggen är rak. Andas djupt och böj dig sedan upp igen. Fortsätt så i cirka 30 sekunder.

Stå med fötterna något längre ifrån varandra än dina axlar, händerna bakom huvudet, böj på käna, puta med rumpan och spänn magen. Hoppa (med hälarna först) i cirka 1 minut.


Styrka:

Stå axelbrett med benen, fötterna pekar något utåt, böj knäna, spänn magen och puta med rumpan. Sträck ut ett ben i taget medans det andra knäet fortfarande är böjt. Byt ben och växla snabbt under cirka 1 minut.

Stå axelbrett med benen, håll tyngden på hälarna, andas och ta ett ordentligt steg bakåt med ena foten. Sänk kroppen och andas ut. Gå upp igen och byt sedan ben. Fortsätt i cirka 2 minuter.

Ligg på rygg, böj knäna och krama en mjuk boll mellan dem. Böj dig uppåt så att knäna trycks så nära din haka som möjligt. Tryck ihop bollen med lårmusklerna. Detta tränar bade lår och mage. Gör övningen i cirka 1minut.

Stå upp och lyft ena benet. Håll om knäet mot bröstet och gå sedan tillbaka igen. Byt ben och gör samma sak en gån gång till. Fortsätt i cirka 2 minuter.

Snabba armhävningar under 1minut. Känns det för jobbigt så går det bra att göra dem från knäna.

Vila i 2-3 minuter och drick sedan lite vatten. Upprepa programmet 2-4 gånger. Vill du utmana dig själv går det bra att fästa tyngder på fötterna och att använa hantlar till vissa av övningarna.

Källa: Kanal5.se

Skönhetsmissar.?

Har du full koll på dina skönhetsrutiner och sminkvanor? Troligen inte! Tvärtom begår du troligen flera skönhetssynder varje dag - utan att du vet om det. VR har listat de 5 vanligaste skönhetssynderna och vad du behöver göra för att bryta dem. Se till att dina dåliga skönhetsvanor inte står ivägen för ditt vackraste jag!

 

SYND 1: FÖR MYCKET ÅTERFUKTNING

Applicerar du din dag- och nattcreme i tjocka lager, i tron om att du inte kan få för mycket aldrig av det goda? Tänk om. Faktum är att för mycket ansiktscreme får ditt ansikte att se blankt och svettigt ut. Dessutom får din makeup svårare att fästa.

BRYT OVANAN: Var uppmärksam på hur din hy mår och beter sig. Kanske behöver ditt ansikte inte återfuktas precis överallt. Många människor är till exempel redan så feta i t-zonen att de inte behöver extra fukt i det området. Eller varför inte applicera ansiktscremen när ditt ansikte är fuktigt, då du automatiskt använder mindre av produkten.

 

SYND 2: STRESSA MED MASCARAN

Många av oss är extra stressade på morgonen och lägger bara några sekunder på att borsta på mascara. Men att applicera mascara med några snabba rörelser gör att produkten bara lägger sig på ögonfransarnas toppar och gör att de ser klibbiga ut - och inte alls så långa eller tjocka som du vill.

BRYT OVANAN: Ta god tid på dig att applicera mascaran på morgonen och se till att produkten fördelar sig jämnt från ögonfransarnas rot till topp. Enklast är att hålla mascaraborsten vertiklalt och borsta borsten fram och tillbaka över fransarna. Avsluta sedan med att svepa ett sista lager med borsten från roten till toppen.

SYND 3: ÖVERDOSERA BALSAM

Att dränka ditt hår i balsam kommer inte få dina hårstrån starkare eller friskare. Istället får överdoseringen ditt hår att kännas extra tungt och fett, snarare än lätt och välvårdat.

BRYT OVANAN: Se till att du inte applicerar balsam i hårbotten, eftersom din hårbottens naturliga hårolja redan sköter om att återfukta den biten av håret. Balsam ska endast appliceras i nedre halvan av ditt hår, med extra fokus på hårtopparna. Se till att du dessutom sköljer ur balsamet ordentligt, innan du hoppar ur duschen.

SYND 4: SOVA MED SMINKET PÅ

När du kommer hem efter en lång dag, med eller utan en blöt utekväll, och kollapsar i soffan känns en ansiktstvätt i badrummet mycket avlägsen. Men faktum är att det gamla sminket kan täppa igen dina porer och orsaka att blemmor och finnar uppstår.

BRYT OVANAN: Att snabbt skölja ansiktet med varmt vatten är faktiskt bättre än ingen tvätt alls. Samma sak gäller med några snabba drag med rengöringsservetter. Ha ett paket redo vid sängkanten, så har du inga dåliga ursäkter längre.

SYND 5: GE DINA FRISÖR FRIA HÄNDER

Vi har alla varit med om med en exalterad frisör som talar om för oss hur extra snygga vi skulle bli i en tjock lugg eller om vi kapade av våra utsparade länger. Och då är frestelsen stor att du faller till föga och låter frisören göra precis vad han eller hon vill - trots att det faktiskt är du som har bäst koll på i vilken frisyr du känner dig finast.

BRYT OVANAN: Be gärna din frisör om hans eller henne åsikt men var inte rädd för att säga emot. Visst, de kanske har flera års erfarenhet men det är ju faktiskt bara du som exakt vet hur ditt hår beter sig. Eller hur? Känner du dig osäker på om du ska hoppa på den där nya frisyren som din frisör tjatar om, fundera hellre i ett par dagar än klipp dig på implus. Det tar lång tid för hår att växa ut.
Källa: Veckorevyn

Foundations

VÄLJ RÄTT FOUNDATION

KONSTEN ATT HITTA RÄTT NYANS
Den bästa nyansen är alltid den som ligger närmst din naturliga hudton. Väljer du en för mörk nyans ser du lätt äldre ut samtidigt som för ljusa färger framhäver porer och får dig att se likblek ut.

När du provar ut rätt nyans, applicera foundationen på ditt käkben. Rätt nyans för dig är den som harmoniserar bäst med din hudton. Glöm inte att tona färgen ner mot halsen när du applicerar, så slipper du den fula sminklinjen!

RÄTT FOUNDATION FÖR DIN HUDTYP
Fet hy - satsa på en oljefri, lättare variant.
Torr hy - trivs bäst i en fuktgivande, halvtäckande foundation.
Känslig hy - välj en mineralfoundation som verkar vårdande och lugnande, till exempel en mineralfoundation.

RÄDDARE I NÖDEN
Har du redan köpt en foundation som är för mörk? Investera i en ljusare variant av samma foundation - som du sedan blandar den mörka med till en nyans som ligger nära din hudton. Även om kostnaden blir den dubbla tjänar du på att ha två foundations då du kan blanda till olika nyanser alltefter din hudfärg ändras under årstiderna.

Och om du köpt en för ljus? Använd den som vanligt men borsta fram en mörkare hudton med hjälp av ett bronspuder. Lägg fokus på höga punkter i ansiktet där solen skulle ge färg först, som kindbenen, näsryggen och pannan. Applicera även pudret i resten av ansiktet, lätt och försiktigt.

APPLICERA RÄTT

Använd dig av fingrarna, en makeup-svamp eller en sminkpensel - välj helt enkelt det som faller dig i smaken! Väljer du att applicera med foundationpensel, tänk på att rengöra den ofta och noga. Använd dig av flytande tvål eller diskmedel så att alla restpigment och alla bakterier försvinner helt.

Applicera foundation över hela ansiktet (snåla i början och lägg till mer efter hand om det behövs för en naturlig look). Glöm inte att tona foundationen ner mot halsen och sudda ut alla skarpa kanter.

KOMPLETTERA DIN FOUNDATION MED FÄRG!

1/ L'Oréal Studio secrets professional Anti-redness primer, 195 kr. 2/ FACE Sthlm Matte Foundation "Lilac", 275 kr. 3/ FACE Sthlm Matte Foundation "White", 275 kr.

1/ L'Oréal Studio secrets professional Anti-redness primer, 195 kr. 2/ FACE Sthlm Matte Foundation "Lilac", 275 kr. 3/ FACE Sthlm Matte Foundation "White", 275 kr.

Använd en...
...primer i grön/gul ton för att neutralisera röda ansiktspartier. Appliceras under din vanliga foundation.
...lila foundation som blandas med din vanliga foundation för att täcka gula ansiktspartier.
...vit foundation för att ljusa upp din foundation. Passar utmärkt för dig som köpt en för mörk foundation eller bara vill ljusa upp extra mörka partier.
Källa: Veckorevyn

Naglar

Hejdå, mjuka och sköra naglar!

VARFÖR BLIR NAGLARNA SKÖRA? Bristen på kalcium, som du hittar i bland annat mejeriprodukter, ägg och vitkål, är en vanlig orsak till sköra naglar. Du bör också hållar tassarna långt borta ifrån kemikalier, långa vattenbad och vissa medeciner.

SÅ FÖREBYGGER DU SKÖRA NAGLAR: Se över din kost och se till att du äter varierat för att få i dig alla nödvändiga vitaminer och mineraler. Nödlösningen stavas kosttillskott som finns att köpa på apotek och hälsokosthandlar, men ha som regel att alltid få i dig vitaminerna och mineralerna naturligt i första hand. Släng acetonen och investera i en mild nagellacksremover utan färg eller parfym i. Skäm bort naglarna med nagelolja, och använd gärna ett skyddande samt kalciumstärkande lack till vardags.

Hejdå, räfflade naglar!

VARFÖR BLIR NAGLARNA RÄFFLADE? Nageln växer fram i ett system av ”skenor” som ligger längs med varandra. Skenorna binds samman med ett starkare nagelämne – som redan från början gör att din nagel ojämnt slittålig. Nageln blir alltså räfflig eftersom de lättslitna skenorna slits mer än nagelämnet emellan. 

SÅ FÖREBYGGER DU RÄFFLADE NAGLAR:
Precis som ovan gäller det att slänga bort acetonet och välja mild nagelvård. Vill du få bort räfflorna akut? Fila försiktigt, försiktigt med en mjuk fil ovanpå nageln (igen - var FÖRSIKTIG, filar du för mycket blir nageln mjuk och det är värre än räfflade naglar) för att få bort den värsta strävheten. Måla sedan naglarna med ett baslack för att jämna ut de restrerande räfflorna. Toppa med ett snyggt, färgat lack!

Hejdå, missfärgade naglar!

VARFÖR BLIR NAGLARNA MISSFÄRGADE? Antingen slarvar du med underlacket innan ditt färgade nagellack, eller så är det din nagellacksremover som är boven i dramat. Röker du? Sluta med det! Nikotin gör naglarna fula och gula på ett kick. 

SÅ FÖREBYGGER DU MISSFÄRGADE NAGLAR: Som sagt, använd aldrig en remover med färg, aceton eller parfym i. När du väl har hittat en bra remover – använd den på en bomullspad, tryck till med removern över nageln och dra sedan uppåt. Gnugga inte! Då riskerar du att gnugga in pigmentet i nageln, vilket leder till vidare missfärgning. Och glöm inte baslacket innan färglack!

 

Källa: Veckorevyn


Osäker över hyn

En ny undersökning visar att problem med huden kan påverka unga tjejers självförtroende.

Nästan hälften av alla unga tjejer känner sig osäkra när de har hudproblem. Det visar en ny undersökning utförd av Neutrogena Visibly Clear och MTV.

Studien, där 550 tjejer i åldern 14 till 25 år har deltagit, visar också att nio av tio tjejer mår bättre när huden känns fräsch och ren och att var tredje ung tjej tror att folk stirrar på dem när de har finnar. En av tio stannar till och med hemma från en fest om de fått en finne. 

Var fjärde ung tjej upplever att hon har problem med sitt självförtroende, enligt undersökningen
Källa: Imroveme

Fixa en snygg vardagslook


Bli vardagssnygg på ett par minuter.

Plocka brynen

Börja med att fixa bågen med en pincett. Behåll brynen breda, men under kontroll och välplockade. Därefter fyller du sparsamt i brynen med en ögonbrynsskugga/ögonbrynspenna. Avsluta med en ögonbrynsgelé som håller brynen på plats och ger en snygg form som ramar in ansiktet.

Naturlig bas
Populärast just nu är mineralsmink. Där har du både foundation och puder i ett, vilket ofta ger ett naturligt resultat utan ojämnheter. Hitta två nyanser som passar under sommaren, samt under vinterhalvåret.

Sudda bort skarvarna
Att sudda ut ögonskuggor och skarvar efter foundation, rouge och concealer är A och O när det gäller att få till en naturell och snygg look. Bäst resultat får du med make up-borstar alternativt fingertopparna.

Läppenna
Använd en svagt färgad läppenna innan du applicerar ditt läppglans. Det definierar läpparna samtidigt som de ser naturligt ut. Se till att linjen inte blir för hård, det ger ett målad onaturligt intryck.


Källa: Improveme

RSS 2.0