10 hårtips


Drömmer du om ett snyggt långt hår? Det finns egentligen ingenting som hindrar dig. Men tänk på att vårda håret rätt. Här följer 10 tips för ett långt och friskt hår.

Hjälp håret på traven

Original Silicea ger tjockare och mer glänsande hår och tillskottet har även andra fördelar som starka naglar och mjuk, slät hud. Kapslarna består av ytterst finfördelat mineraliskt kisel som lätt absorberas av kroppen. Kisel ger allt levande, växter och djur, dess styrka och flexibilitet och är därför helt nödvändigt för kroppen. Finns hos din hälsokost.

Klipp inte för mycket

Hår växer ungefär 1 cm i månaden och går du till frisören varje/varannan månad och klipper av 3-4 cm kommer håret inte att bli längre. Så enkelt är det. Välj en frisör som inte klipper mer än du ber om.

Var försiktig
Ett hår som går ned på halva ryggen är skört. Slita inte i det utan var försiktig.

Borsta aldrig blött hår
Borsta aldrig håret när det är blött, det är elastiskt och mycket skörare. Red ut det med en bredtandad kam och hantera det försiktigt. Red ut alla tovor försiktigt från topparna och uppåt. Använd allra helst en kam utan "sömmar" eller skarvar.

Rengör regelbundet

Rengör dina borstar och kammar med jämna mellanrum, de blir snabbt fulla av fett, smuts, döda hudceller, rester av stylingprodukter och damm. Rengör med schampo, du kan skrubba kammen med en nagelborste och dra lite papper mellan tänderna.

Variera frisyren
Många med riktigt långt har det uppsatt i knut så att topparna skyddas från slitage som nedsläppt hår blir utsatt för. Det finns mängder av snygga knutar och håruppsättningar och håraccessoarer som diadem, hårband, klämmor och spännen. Att fläta håret på kvällen innan du går och lägger dig hjälper om du har problem med tovor och trassel.

Välj rätt accessoarer
Tänk på vad du använder i håret. Hårsnoddar med metall och klämmor med vassa kanter skadar håret, välj mjuka och släta håraccessoarer.

Använd schampo med måtta
Schamponera sällan och med lite schampo men använd mängder med balsam. Tar ditt schampo slut innan ditt balsam så gör du förmodligen fel. Schamponera bara en gång, en liten klick räcker. Försök tvätta håret mer sällan, schampo dagligen sliter på håret. Använd alltid massor av balsam, men inte på hårbotten, börja applicera balsam från öronen och nedåt, särskilt i topparna.

Undvik stylingverktygen
Fönen och plattången är onda mot ditt hår. Undvik dem så mycket som möjligt och låt håret självtorka. Även färgning sliter mycket på håret, blonderingar och blekningar är allra värst.

Tänk på maten
Ät nyttigt och varierat, särskilt b-vitaminer och e-vitaminer är viktiga för att få friskt hår. Sköt om dig.


Källa: Improveme

Clothes I Want


5 steg till en fräsch hud


Den långa vintern innebär många påfrestningar för din känsliga ansiktshy. Vi har samlat ihop de bästa tipsen för att ta hand om huden i slask och kyla.


Satsa på peeling
Använd en skonsam peelingkräm en till två gånger i veckan för att skrubba bort torra, döda hudceller och ge ansiktet ny lyster.

Sov ordentligt
Att det är åtta timmar per natt som gäller vet du naturligtvis redan. Men även de tider du sover på är viktiga. Försök att hålla en jämn dygnsrytm där du lägger dig och går upp vid ungefär samma tid varje dag. Var noga med att tvätta bort eventuell makeup ordentligt innan du går och lägger dig.

Rör på kroppen
Motion får igång blodcirkulationen och gör dig pigg och rosig. Helst ska du motionera utomhus, så att huden får lite sol. Ta en promenad på lunchen eller satsa på en vintersport som skridskor eller skidåkning.

Byt ansiktskräm
På vintern, när huden utsätts för snabba temperaturförändringar, kan det löna sig att använda en hudkräm speciellt framtagen för vinterklimatet. Gärna en dagkräm med extra fukt som fungerar även i vår.

Skäm bort huden
Köp en lyxig ansiktsmask som tillför huden fukt och använd minst en gång i veckan för att pigga upp hyn. Har du råd så unna dig gärna en ansiktsbehandling var fjärde vecka.

Källa: Improveme.se

Ge mig <3

499:- på Eurosko
Mod. 104, CHILLI
Vill ha dessa hetingar! Jag såg dom igår i Kalix. Såg även ett annat par som också var skit snygga, hittade dom dock inte på eurosko's hemsida.

Hårvårdstips

Några knep på vägen

Oavsett vilka hårprodukter du använder, så gäller det att använda dem på rätt sätt för att få ut så mycket som möjligt av dem. Här har vi samlat en kort lista på sådant vi tycker är viktigt att tänka på, bra att veta och som kan förbättra vardagen för ditt hår. Så klicka dig igenom tipsen nedanför, kanske får du svar på något du funderat över. Tipsen gäller inte bara våra egna produkter, utan du hittar också mer generella hårvårdstips. Vårt mål är alltid att hjälpa dig till en bättre och sundare hårvård.


Använd ditt schampo effektivt!

Schampo innehåller ett aktivt ämne som reagerar med vatten för att rengöra håret och hårbottnen. Håret blir dock inte riktigt blött när man applicerar schampot, eftersom det omges av ett oljigt lager. Därför använder de flesta mer schampo än vad som egentligen behövs. Schamponera istället två gånger så här:

Applicera först lite schampo i blött hår. Detta kommer att bryta ner det oljiga lagret runt hårstråna, så att när du blöter håret ytterligare kommer vattnet att tränga in. Ta chansen att massera din hårbotten! Ta sedan lite schampo till och skölj därefter håret. På det här sättet får du skinande rent hår med mindre schampo. Hårbottnen kommer att vara tacksam.


Återuppliva håret

Torrt och livlöst hår behöver fukt och avhållsamhet från de uttorkande ingredienser som finns i de flesta schampon, balsam, hårspray, gel, vax, shine serum, osv. Gör slut med dina gamla hårvårdsprodukter som sugit livet ur ditt hår och använd istället Moisture Wash & Rinse. Spraya på Rejuvenating Sealer innan du borstar håret och styla med t.ex. Moisturizing Soft Gel. För extra glans kan du använda lite Sun Shine Complex Spray.


Är du ute efter volym?

Använd Simply Organic Volume Wash & Rinse, gör en inpackning ungefär varannan vecka med Volume Treatment och använd Moisturizing Soft Gel istället för mousse innan du fönar håret, då får du volym på ett skonsammare sätt. Om du har fett hår och vill ha mer volym, prova att inte applicera balsam i hårbottnen, eftersom detta kan tynga ner håret vid rötterna.


Drömmar om långt hår

Har du drömt om långt hår länge, men frisören "måste alltid klippa bort minst 10 cm"? Hur mycket man behöver klippa för att håret ska se fräscht ut beror på hur friska hårtopparna är. Använd därför Split Ends Treatment, din frisör kommer inte att klippa bort lika mycket.


Värmeskydd

Innan du använder plattång eller värmespolar, spraya på Rejuvenating Sealer för att skydda ditt hår från värmen. Använd Anti-Frizz tillsammans med plattång för att göra ditt hår slätt och glansigt.


Fixa och fixera

Som en avslutning på stylingen och för att fixera frisyren, spraya på lite Control Hair Spray. Den innehåller ingen propan-butan och är mycket skonsammare än vanlig hårspray. Annars är regeln densamma: ju mer du använder desto längre håller den.


Låt ditt hår glänsa

För att få glansigt hår, använd Sun Shine Complex Spray som avslutning på stylingen. Den innehåller inget silikon och lämnar håret luftigt. Men använd sparsamt!


Släng din mousse

älskar du mousse? Som innehåller propan och butan gaser för att skapa lufttryck i flaskan? Som gör ditt hår stelt och klibbigt på kort sikt och torrt på långt sikt? Som blockerar porerna i din hårbotten? Applicera istället Moisturizing Soft Gel i nytvättat hår innan du fönar det. Den ger volym med hjälp av naturliga fibrer och ditt hår blir inte klibbigt, utan levande och lent. Se skillnaden dagen efter också...

Olivkvist

Använd inte mycket produkter – använd dem på rätt sätt.

Hårvårdsprodukter består av verksamma ämnen som ska rengöra, återfukta och styla ditt hår, men många kan faktiskt skada det i längden och överskottet av produkter lagras på din hårbotten och blockerar dina porer. Dessutom kan artificiell parfym som de flesta hårvårdsprodukter innehåller förorsaka allergier och andra ämnen kan till och med förorena miljön. även om du använder en skonsam hårvårdsserie är det bra att vara effektiv och använda produkterna på rätt sätt för att spara pengar och bespara miljön en massa tomma flaskor.


Balsamera mera?

Att använda för mycket balsam leder inte bara till att den tar slut snabbare utan det kan också tynga ner ditt hår. Krama ur vattnet ur håret innan du applicerar balsamen, annars kan den inte tränga in och du kommer att behöva använda alltför mycket.


Lena lockar

Har du lockigt hår? Då kan du enkelt få en fin frisyr, men tänk på att bevara fukten i ditt hår, för att det ska uppnå sin fulla potential. Tvätta det med Moisture Wash & Rinse och skydda det med Rejuvenating Sealer innan du fönar eller använder andra produkter. För lena lockar, styla med Anti-Frizz Crème eller Moisturizing Soft Gel för naturlig stadga. Kom ihåg att lockiga hårtoppar lättare blir skadade, använd därför Split Ends Treatment ungefär varannan vecka. Du kommer att märka skillnaden!


Rena ditt hår

Använder du traditionella stylingprodukter eller är ditt hår utsatt för mycket föroreningar? Använd Refresh Wash & Rinse och se till att vårda din hårbotten med t.ex. Scalp Spa Treatment. Spraya på Rejuvenating Sealer innan du använder andra hårprodukter, den skyddar det från skadliga ämnen som finns i traditionella stylingprodukter och föroreningar.


Skydda din hårfärg

Visste du att rengöringsämnen som SLS/SLES som finns i de flesta schampon bleknar din färgning? Välj istället ett Simply Organic-schampo som passar ditt hår, och gör en inpackning i håret ungefär varannan vecka med Color Therapy Treatment för att återfukta det. Färgar du håret sedan länge bör du använda Moisture Wash & Rinse och Rejuvenating Sealer.


Ge ditt hår textur

Den bästa produkten för att skapa textur är vax och Simply Organic Hair Wax innehåller bivax för extra glans. Värm vaxet mellan handflatorna tills det smälter och applicera på torrt hår. En liten klick räcker oftast, börja därför med lite och applicera mer vid behov.


Och till slut: 5 snabbtips!

Starka hårsprayer gör håret matt. Om du ändå väljer att använda din gamla spray, lägg gärna lite Sun Shine Complex som avslutning.

Krusar sig håret? Använd Anti-Frizz Crème, speciellt på regniga dagar.

Moisturizing Soft Gel, Anti-Frizz Crème och Rejuvenating Sealer kan man använda på blött eller torrt hår och även dagen efter att man tvättat håret.

Du kan blanda olika Simply Organic inpackningar för att få en dubbelkur.

Prova att blanda olika Simply Organic stylingprodukter. Blandar du Anti-Frizz och Moisturizing Soft Gel får du len volym, blandar du Soft Gel och Control Hair Spray får du effekten av en stark mousse. Experimentera!

Källa: Simply Oranic


Ögonbryn

Ett par snygga ögonbryn kan verkligen göra ett helt ansikte! De goda nyheterna är att alla kan få snygga ögonbryn med dagens stora utbud av smink och redskap. Fixade ögonbryn kan till och med räcka för att se bra ut direkt du går ur sängen. Vill du inte sminka dig alls en dag, så fixa bara ögonbrynen!



Ögonbryn bör vara jämna och definierade. De idealiska ögonbrynen börjar i bredd med ögonvrån och går ganska högt. En liten ”topp” bör finnas snett bakom pupillen i bredd. De flesta har en naturlig topp och då är det bara att forma och framhäva den.


Plocka ögonbrynen

Först och främst, ett litet varningens ord: Var försiktig så att du inte plockar för mycket av ögonbrynen! Plockar man ögonbryn alltför aggressivt kan det finnas risk för att de med tiden inte växer ut igen på de ställena. Detta kan leda till att man som äldre får ”fläckvisa” ögonbryn. Vill man inte plocka brynen alls kan man faktiskt raka dem. Det finns speciella batteridrivna ögonbrynsrakhyvlar. Rakar man brynen kommer de dock att växa ut betydligt snabbare och har man väldigt mörka bryn kan stubben synas även om de är nyrakade.

  1. Börja med att rita en svag, tunn linje hur du vill ha ögonbrynet med hjälp av en ögonbrynspenna. Detta är den linje du ska plocka eller raka efter.
  2. Ögonbrynet bör börja ungefär där ögat börjar men det finns inga rätt eller fel. En del människor ser bättre ut om ögonbrynet får börja lite närmare näsan medan en del ser bättre ut om ögonbrynen ser ut att vara längre isär. Det här har även med ansiktsform att göra. Testa dig fram vad just du passar i! Efter några omgångar bör du ha fått en aha-upplevelse.
  3. Plocka ögonbrynen mest underifrån så att de ”öppnar upp” ögonen. Givetvis kan man även plocka bort små hår som knappt ens hör till ögonbrynet på ovansidan.
  4. Försök hitta en naturlig båge i ögonbrynets ”topp” och framhäv denna. Har du relativt raka bryn kan du ändå försöka skapa en liten båge eller raka bort allt hår från den önskade toppen och utåt. (Obs! Att plocka bort så stora delar av ögonbrynet rekommenderas inte av skäl som nämnts ovan.)
  5. Ögonbrynet bör sluta lite utanför den yttre ögonvrån. Gör det inte det naturligt kan man bara måla dit den del som ”fattas”.
  6. Plocka längs med håret och plocka snabbt så gör det mindre ont. Om du rakar brynen kan du hålla upp huden med ena handen för att lättare komma åt.
  7. Ögonbrynen bör bli tunnare ju längre ifrån näsan de kommer.
  8. De flesta ögonbryn är inte helt jämna och många har även delar av brynet som är helt hårlösa. Använd antingen en ögonbrynspenna eller ögonbrynspuder för att fylla i de delar som fattas.



Ögonbrynsmallar

Man kan även forma ögonbrynen med så kallade ögonbrynsmallar. Det är en liten remsa av plast med en färdig ögonbrynsform utskuren. Rekommendationen är att man då avlägsnar hela sitt naturliga bryn eller det mesta av håren efter toppen av brynet för att helt kunna bestämma över placeringen och vinkeln på ögonbrynet. återigen, att plocka bort hela brynen kan vara en dålig idé med tanke på att de då blir tunnare och tunnare med åren. Till ögonbrynsmallar brukar man använda färgpuder istället för pennor. Resultatet blir mjukare och mer naturligt. Ögonbrynsmallar finns att köpa på vanliga sminkaffärer eller på Elitefashion.


Ögonbryn – färg

Generellt sett kan man säga att färgen på ögonbrynen bör vara som de mörkaste hårstråna på ditt huvud men det finns även ljushåriga som helt naturligt har svarta bryn så testa dig fram vad som passar på dig. Var försiktig så att det inte ser för ”hårt” ut mot ansiktet. Har du färgat håret i en färg som ligger långt från din egen kan det även vara snyggt att färga ögonbrynen. Vill du ha mörkare ögonbryn finns färdiga permanentfärger av t.ex. märket Depend att köpa på Kicks eller H&M men det brukar faktiskt också fungera bra att färga håren med en lagom hård ögonbrynspenna (det måste dock göras varje dag).

Att bleka ögonbrynen till exakt rätt färg kan vara lite knepigt. Blondering brukar ta väldigt mycket så att håren nästan blir ljusgula och försöker du att färga brynen efter en blekning kommer de att bli svarta oavsett hur kort tid du har i färgen. Detta eftersom blekt hår drar åt sig färg supersnabbt. Ögonbryn som färgats med permanentfärg kan inte blekas igen förrän nytt hår har växt ut. Istället kan man därför bleka brynen och sedan fylla i dem med en ögonbrynspenna i rätt färg varje dag.

Använd absolut inte hårfärg till att bleka ögonbrynen! Ögonbrynsfärg och -blekning kan t.ex. köpas på Eleven.

Källa: sminktips.net

Skönhetstips

Generella Skönhetstips

Snabb och lätt läppglans
Lägg på ett generöst lager med vaselin på dina läppar för en hållbar läppglans. Det förebygger även torra läppar och sprickor.

Solbränna
Aloe Vera gel på solbrända områden hjälper till att svalka av och läka.

Pösiga ögon och påsar under ögonen
Håll en metallsked under kallt vatten och håll sedan skeden mot den pösiga delen i åtminstone en minut. Ett annat tips är att lägga tepåsar med kamomill eller gurkbitar över dina ögon i ca 15 minuter och sedan skölja av väl med kallt vatten.

Torra läppar
Lägg till "läppborstning" till dina morgonrutiner genom att använda dig en mjuk tandborste eller en frottéhandduk. Lägg sedan på lite läppbalsam för att göra läpparna mjukare.



Källa: Skönhet.org


5 myter om vinterhyn


Hur bra är det egentligen att inte smörja in sig bara för att man har fet hy? Svaret på det samt på fyra andra myter kring vinterhy får du nedan.


Myt 1: Om jag har fet hy behöver jag inte smörja in mig

Hårt väder med vind, blåst och snö sliter på alla hudtyper – även de feta. Utan skydd och fukt tar även din feta hy stryk.

Myt 2: Min hy mår bättre av att jag stannar inomhus
Sant tills viss del, extrem kyla drar fuktigheten ur din hy. Men att bara sitta inne är inte heller någon hit för din hy. Se till att njuta av vintervädret och vintersporterna men skydda dig noga med fuktkräm och solskydd.

Myt 3: Vind ger min hy en härlig och naturlig glöd

Inte om du räknar brustna kärl på kinderna till eftertraktat. Det är nämligen precis vad du får om du inte passar dig. Går det riktigt illa kan du till och med få bestående skador på din hy. Skydda dig med en scarf och var försiktig.

Myt 4: Ju tjockare kräm, desto bättre
Konsistensen på din kräm har inget att göra med hur pass bra den absorberas av din hy. Om man vet med sig att man lätt blir torr kan ett serum i tillägg till fuktkrämen vara ett bra.

Myt 5: Mulet väder gör att jag kan skippa solskyddet
Aldrig, aldrig, aldrig är det bra att skippa solskydd. Inte ens då det är mulet. Solens strålar tränger nämligen igenom ändå och kan skada din hy precis på samma sätt som när det är klart. Med andra ord: använd solskydd i alla väder!

Styling medan luggen växer.


Vissa människor trivs
bäst med lugg, medan andra gillar att experimentera, för att sedan återgå till att ha jämnlångt hår igen.

Men medan håret växer ut, vilket ofta tar
ungefär sex månader till ett år, kan det vara svårt att få till en snygg frisyr. Den växande luggen har en förmåga att falla ner i ögonen, speciellt innan den blir lång nog att svepa bakom öronen.

Men hårstylisten Harry Josh, vars kunder inkluderar kändisar som Lindsay Lohan Gisele Bündchen, har några knep du kan testa. Till att börja med handlar det om att klippa luggen på rätt sätt, förklarar han för Allure.com.


När man bara vill att luggen ska bli lång kan det ta emot att ens sätta saxen i den, men om du klipper upp den en aning runt ansiktet smälter den lättare in i resten av håret, speciellt när den börjar bli lite längre. Efter några månader kan du börja klippa upp även nerifrån, så att luggen och resten av håret går in i varandra.

Förutom rätt klipp, behöver du rätt stylingprodukter för att hålla luggen på plats. Testa dig fram och se vilken typ av produkt som passar bäst för dig – spray, mousse eller gelé. När håret blir lite längre kan du börja föna luggen bakåt med en rundborste, så att den faller bort från ansiktet.

Prova också att lägga benan på olika ställen för att se var luggen ser
bäst ut. Med en sidbena kan du till exempel svepa luggen snett över
pannan, à la Nicole Richie.

Slutligen kan du ta till flera olika håraccessoarer för att få kontroll över luggen och variera din frisyr. Styla med hårspännen, hårband, klämmor och diadem.

Innan du vet ordet av har luggen vuxit ut igen!

Mina tips till er - En perfekt myskväll!


RSS 2.0