5 steg till en fräsch hud


Den långa vintern innebär många påfrestningar för din känsliga ansiktshy. Vi har samlat ihop de bästa tipsen för att ta hand om huden i slask och kyla.


Satsa på peeling
Använd en skonsam peelingkräm en till två gånger i veckan för att skrubba bort torra, döda hudceller och ge ansiktet ny lyster.

Sov ordentligt
Att det är åtta timmar per natt som gäller vet du naturligtvis redan. Men även de tider du sover på är viktiga. Försök att hålla en jämn dygnsrytm där du lägger dig och går upp vid ungefär samma tid varje dag. Var noga med att tvätta bort eventuell makeup ordentligt innan du går och lägger dig.

Rör på kroppen
Motion får igång blodcirkulationen och gör dig pigg och rosig. Helst ska du motionera utomhus, så att huden får lite sol. Ta en promenad på lunchen eller satsa på en vintersport som skridskor eller skidåkning.

Byt ansiktskräm
På vintern, när huden utsätts för snabba temperaturförändringar, kan det löna sig att använda en hudkräm speciellt framtagen för vinterklimatet. Gärna en dagkräm med extra fukt som fungerar även i vår.

Skäm bort huden
Köp en lyxig ansiktsmask som tillför huden fukt och använd minst en gång i veckan för att pigga upp hyn. Har du råd så unna dig gärna en ansiktsbehandling var fjärde vecka.

Källa: Improveme.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0