Torr hud? Här har du tipsen!

Huden är kroppens största organ och med det klimat som råder i Sverige gäller det att anpassa din vård av den.

Vinterns kalla luft kräver mer omsorg.

 

♥ Tvätta ansiktet varje kväll, se till att din ansiktstvätt är oparfymerad då alkoholen i parfymen verkar uttorkande. Tvätta i ljummet vatten så öppnar porerna sig när du tvättar och skölj sedan ansiktet i kallt vatten för att stänga dom igen. På morgonen räcker det med att vaska ansiktet med kallt vatten innan du smörjer in dig, detta för att inte rubba hudens naturliga fuktbalans för mycket.

 

♥ Din ansiktscreme bör vara både fuktgivande och innehålla fett, detta då huden behöver fett under de kallare månaderna. Klappa in cremen istället för gnugga in den för att vara extra varsam.

 

♥ Ögoncreme är en bra investering - för yngre behövs inte en med anti-rynkeffekt men det finns en hel del uppfräschande som tar bort mörka ringar eller helt enkelt bara återfuktar. Med tanke på att mest smink bärs runt ögonen så förtjänar den huden att skämmas bort lite extra. Molekylerna i en vanlig creme är nämligen större än i en ögoncreme vilket gör det svårt för den tunna huden att ta upp den.

 

♥ Peeling är nästan ett måste under vintern. Använd cirka en gång i veckan för att få bort döda hudceller vilket leder till att huden tar upp ansiktscremen bättre och ger dig en mer jämn och fräsch hud.

♥ Unna dig en ansiktsmask en gång i veckan, du kommer garanterat att se en skillnad i huden. Hitta en som passar just din hud.

 

♥ Något som tillkommit på senare tid är serum. Det består av små molekyler som tränger ner djupare i huden och återfuktar rejält. Använd några gånger i veckan innan din vanliga ansiktscreme.
dtyp, eller gör din egna, och applicera efter rengöringen och innan ansiktscremen.


Källa: Marianova.com


Kommentarer
Postat av: michaela

okej :) något roligt som hänt/händer i helgen? :)

2010-02-06 @ 18:53:45
URL: http://miski.blogg.se/
Postat av: michaela

naa inte mycket ;p

2010-02-06 @ 18:53:58
URL: http://miski.blogg.se/
Postat av: Anonym

samma ;p vad gör du? :)

2010-02-07 @ 12:14:55
URL: http://miski.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0